Kuinka asennan WordPress lisäosan

mennessä helmi 13, 2017

Opit tässä artikkelissa kuinka asennat lisäosan (pluginin) WordPress sivuillesi.

Lisäosat (englanniksi plugin, koodarisuomeksi plugari) ovat wordpressin tärkein “ominaisuus”. Oikeastaan voisi väittää että ilman lisäosia wordpress ei olisi mitään. Jos haluat tietää enemmän lisäosista niin lue tämä artikkeli.

Lisäosien asentaminen

Seuraavaksi käymme läpi lisäosien asentamisen WordPressin hallintapaneelin kautta. Jos et ole vielä asentanut WordPressiä niin lue edellinen artikkelini jossa opetan sinua asentamaan wordpressin webhotelliisi. lue artikkeli täältä.

Asentamisen jälkeen.

Osa lisäosista toimii periaatteella asenna ja unohda. Kuitenkin toiset vaatrivat enemmän huomiotasi joko käyttöönoton kanssa tai sitten itse päivittäisessä käytössä jotta saisit lisäosan hyödyt. Useimmiten jos lisäosasi on kytketty johonkin muuhun palveluun niin sinun tulee yhdistää lisäosa ja palvelu keskenään. Tälläisiä palveluita on mm Google analytics, Sähköpostimarkkinointi ohjemistot, Varmuuskopiointi esimerkiksi Dropboxiin.

Toisinaan maksulliset lisäosat vaativat rekisteröinnin tai API koodin liittämisen sivuillesi. Tämä koodi varmistaa etä olet maksanut palvelustasi ja et käytä muiden ostamaa lisäosaa. Tämä on tärkeää siksi että et voi päivittää lisäosaasi ilman rekisteröintiä. Ole tarkka tästä.

Hallintapaneeli
Alla olevassa kuvassa näet miltä WordPressin hallintapanelin näyttää. Olen korostanut tärkeimmät kohdat.

Kuinka voit vierailla katsomassa miltä blogi näyttää
Minne kirjoitat ja mistä löydät Blogi artikkelisi
Missä luot uusia sivuja
Ulkoasu ja teeman valiant (menemme tähän kohta)
sekä lisäosat

Uusien lisäosien asennus
Valitse vasemmasta laidasta lisäosat. Lisäosat välilehdestä näet kaikki asennetut lisäosat sekä aktiiviset lisäosat.
Voit myös ladata ja asentaa uuden lisäosan sivuillesi. Katso sivun ylälaitaan ja huomaat Add new napin.
Klikkaamalla add new pääset asentamaan lisäosan. WordPressissa voit asentaa lisäosan useammalla tavalla. Käyn seuraavaksi läpi kaksi yleisintä.
Lisäosien etsintä WordPress rekisteristä:
 
Search Plugins hakukentästä voit etsiä tiettyä teemaa jos tiedät sen nimeltä.
Hakutulokset ilmestyvät hakukentän alle. Voit asentaa lisäosan klikkaamalla lisäosan nimen vieressä olevaa Install Now nappi.
Kun lisäosa on asennettu se tulee myös aktivoida jotta voit käyttää sitä.
Aktivoinnin jälkeen lisäosa näkyy näkyy aktiivisena sivustosi lisäosa listassa. Pääset Google Analytics lisäosan asetuksiin WordPresin hallintapaneelini vasemmasta laidasta klikkaamaalla kohtaa Google Analytics tai Lisäosien koonti sivulla, etsi listasta lisäosa ja sen nimen alta kohta “Settings”
Seuraavaksi näytän esimerkin kuinka kytket Google Analytic lisäosan päälle.
Toimiakseen lisäosa tarvitsee usein myös käyttäjätilin joko lisäosan omaan palveluun tai /ja palveluun mihin lisäosa yhdistyy. Näytän esimerkkinä kuinka Google analytics yhdistetään wordpress sivuillesi lisäosan kautta. Lue artikkeli täältä
Share This